2024-ben ünnepeli 30 éves fennállását a "Környezetbarát Termék" védjegy

2023. december 21., csütörtök – 14:39

A HungaroMet Nonprofit Zrt. tevékenysége 2024-ben jelentős mérföldkőhöz érkezik: a magyar nemzeti „Környezetbarát Termék” védjegy fennállásának 30. évfordulóját ünnepli.

A magyar „Környezetbarát Termék” védjegy hazánk uniós jogharmonizációja következtében jött létre, és a feladatot ellátó szervezet 1994. január 1-jétől működteti a környezetkímélő termékek megkülönböztető minőségtanúsító rendszerét a vonatkozó jogszabályok alapján.

A termékek, technológiák és szolgáltatások környezetbarát minősítését a környezetvédelemért felelős miniszter által vezetett minisztérium megbízásából a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál lajstromozott védjegy tanúsítja, amely egy kocsánytalan tölgyet szimbolizál.

A környezetbarát minősítés és tanúsítás célja a fogyasztók tájékoztatása a minősített termékekről és szolgáltatásokról, ezáltal a fogyasztók környezet iránti felelősségtudatának erősítése, valamint a gyártók, forgalmazók és szolgáltatók ösztönzése a környezeti szempontból kedvezőbb tulajdonságokkal rendelkező termékek és szolgáltatások bevezetésére.

Örömünkre szolgál, hogy a környező országokhoz hasonlóan a magyar cégek kiemelten törekednek a környezetbarát termék és szolgáltatás védjegy megszerzésére, amely minősítés összefügg a jobb minőséggel és az egészségesebb életlehetőségekkel, e tekintetben is a társadalom érdekeit szolgálva.